Hoe het allemaal begon

Het idee is ontstaan in 1969 uit een paar vrienden die eerder toevallig aan de watersport kwamen. Tien leden-stichters  besloten om een club op te richten en na Pro-Deo beraad is dan op 16 juli 1970 YACHTING CLUB GEEL een rechtspersoonlijkheid geworden en verschenen de statuten in het Belgisch Staatsblad. 

In de jaren daarop worden alle voorbereidingen getroffen om een heuse jachthaven te bouwen met de toen al aangesloten leden zoals je kan lezen in het artikel van “uit Varen”. 

We schrijven 27 mei 1972, zwaaikom van het Kempisch Kanaal te  Geel-Ten Aard 

Dit is de dag dat YACHTING CLUB GEEL officieel door de heren burgemeester A. Van Rompaey en schepen voor sport W. Stijnen voor het grote publiek geopend hebben. 

De langverwachte officiële opening, bijgewoond door verschillende prominenten van het Gemeentebestuur, VVV, Geelse Sportraad, watersportmiddens, Dienst Der Scheepvaart enz…, zal gevolgd worden door een receptie en een rondvaart voor de genodigden. 

Er is dan ook een opendeurdag van twee dagen waarbij de bezoekers getrakteerd werden op een grootse botenshow, verzorgd door firma De Backere, bezoek en versnaperingen in het “Clubhouse”, radiowagen van VAB, het VVV, voorstelling van de haveninfrastructuur en niet te vergeten de gratis rondvaarten. 

Vandaag genieten we nog steeds van wat die mensen destijds gepresteerd en verwezenlijkt hebben waarvoor dank! 

Hieronder enkele krantenknipsels en foto’s van die tijd. foto

In 1973 werd er besloten om een kraan te ontwerpen en installeren om boten uit en in het water te laten. 

Dankzij de talrijke opkomst en de samenhang onder de leden was dit op een mum van tijd klaargespeeld. 

1987. Tijd om de nieuwe kantine in te huldigen